U bevindt zich hier: Home › Nieuws

Activiteitennieuws: Bewust bekwaam
   (12-01-2023)

Beste clubleden, 

 

Mag ik jullie even iets voor schetsen? Het kost je een paar minuten maar hopelijk is het verhelderend en heb je er wat aan. 

Onze clubleden, of eigenlijk sporters in het algemeen, kun je onderverdelen in vier verschillende groepen.  Je hebt “onbewust onbekwaam”. Dit is een heel gevaarlijke groep. Ze zien geen gevaar en als het goed gaat is het meer geluk dan wijsheid. Je moet ze vaak tegen zichzelf in bescherming nemen. Jullie kennen ze vast wel, maar laten ik nu maar geen namen gaan noemen.  Als je ze ziet gaan, kijk je weg en denk je: “Als dat maar goed gaat” 

Dan heb je de “bewust onbekwame”. Dit zijn fietsers die beseffen dat ze met een heleboel situaties niet precies weten hoe ermee om te gaan. Dit is een heel dankbare groep om instructies aan te geven. Bij deze groep valt namelijk het grootste rendement te halen. Een paar tips en aanwijzingen en alles gaat gelijk een stuk makkelijker. Heel fijn om als trainer mee aan de slag te gaan.  

De volgende groep is de groep “onbewust bekwamen”. Zij zitten makkelijk op de fiets zonder echt te beseffen wat en waarom ze het op een bepaalde manier doen. Het zit ze in de gene. Deze groep is leuk. Je hoeft ze alleen maar aan te zetten. Een vingerklik en ze gaan. Deze groep zit vaak tegen een plafond van hun kunnen. Maar door die simpele klik gaan ze daar doorheen. Deze groep heb je als trainer heel hard nodig. Zij mogen voordoen, wat je aan de rest wil leren. Zij slepen de rest mee naar een hoger plan. Dit is trouwens ook een heel dankbare groep om voor te staan. Zij kunnen zo veel meer dan ze beseffen en als ze dat door hebben maken ze grote sprongen. Een paar trainingen en ze rijden de ene na de andere P.R. 

Tot slot heb je de “bewust bekwame”. Deze groep kun je trouwens in twee groepen opsplitsen. De ene groep houdt zijn of haar kennis graag voor zichzelf. Zo blijven ze altijd voor in de groep rijden. Je moet de concurrentie voor blijven. Toch? De andere helft wilt graag hun kennis delen. Zij hebben er plezier in anderen lekker te zien fietsen. Het doet ze goed als anderen met stappen of sprongen vooruit gaan. Ik mag mezelf misschien tot deze laatste groep rekenen en kan je zeggen dat de waardering die ik voor mijn inzet krijg, een stimulans is ermee door te gaan. En ik ben daarin niet de enige. We hebben een tiental trainers die met enige regelmaat hun kennis delen.  

Afgelopen zondag was de eerste training die we eens per veertien dagen voor jullie gaan verzorgen. Het leek even slecht weer te worden maar dat waren uiteindelijk 10 druppels. Binnen regent het vaak harder dan buiten. De opkomst was echter niet groot. Waarschijnlijk door de weersverwachting, of, door de late aankondiging van deze activiteit.   

We zijn op de Ermelose mountainbike-route tussen de motorcrossbaan en de schaapskooi bochten gaan rijden. Eerst een kwartiertje in groepsverband oefenen, daarna een ieder in zijn eigen tempo over de trailtjes de techniek fine-tunen. Wist je dat je in een bocht met je gewicht naar voren moet gaan? 

Lijkt het je leuk ook eens aan te sluiten, dan ben je welkom. De volgende gezamenlijke techniektraining is op zondag 29 januari. Je kunt je ook aansluiten als groep. De training duurt ongeveer een uur. Dat is los van het infietsen. Daarna zullen we in niveaugroepen opsplitsen, om via een omweg weer naar Harderwijk te gaan. 

 

We zien jullie graag, 

 

Zondag 29 januari, half tien, Henk Hebly 

 

 

 

Laatste Nieuws

28-01-2023

Trainingsweekend in België - April 2023

Lees meer...

12-01-2023

Bewust bekwaam

Lees meer...

12-01-2023

Trainingen voor volwassenen

Lees meer...

08-01-2023

Veluwse Wintercompetitie in Harderwijk is voor WV Noord Veluwe de wedstrijd van het jaar

Lees meer...

Sponsoren


enquêtes »
Wie zijn wij?
Handvest Wielervereniging Noord Veluwe
Lief & Leed
Lidmaatschap »
Clubkleding »
Vestigingsgegevens
Statuten
Contributie / Licentie
Aanmelden als lid
Opzegging lidmaatschap
Wijzig lidgegevens
Verjaardagskalender
Wachtwoord Vergeten
Ontwerp
Informatie clubkleding
Organisatie
Toer & Events »
Jeugd »
Groepsaanbod Volwassenen
Huur Bike Baan (MTB) (extern)
Weekagenda Volwassenen
Kledingruilbeurs »
Even voorstellen
Algemene informatie
Fotoalbums
Filmpjes

Ogenblik a.u.b. ...