U bevindt zich hier: Home › Nieuws

Activiteitennieuws: Trainingen voor volwassenen
   (12-01-2023)

Beste Clubgenoten,

Afgelopen zaterdag is er bij ons op de BikeBaan de Veluwse Winter Competitie verreden. Het deed mij goed te zien hoeveel blauw er mee fietste. Maar wat ik nog mooier vond waren die blije gezichten die boven dat blauw uitstaken. Allemaal clubgenoten die grenzen zochten, soms vonden, maar allemaal verlegden. Om die grenzen te verleggen is er flink getraind. Wij als trainers helpen daar graag aan mee. Door met de jeugd op de zaterdag-ochtend te fietsen en door eens per veertien dagen op de zondag met de volwassenen aan de techniek te werken.

Nou kregen we van de volwassenen veel positieve reacties op deze trainingen en we hebben daarom besloten ze voort te zetten. Het is de bedoeling het komende half jaar eens per 14 dagen op de zondag een techniektraining te blijven aanbieden. Aandachtspunten worden: Hoe ga ik om met obstakels? Hoe houd ik zo veel mogelijk vaart in bochten? Hoe kan ik richels, bulten en glooiingen in de ondergrond gebruiken voor mijn gewin? En valt er ergens op het vlak van ademhaling, trapfrequentie, lichaamshoudingen en mindset misschien nog wat winst te halen? We gaan het allemaal onderzoeken.

Trainen is leuk, maar het wordt nog mooier als je er een doel aan koppelt. Hoe en wat precies, kunnen we beter met z’n allen bepalen. Zelf dacht ik er aan om ergens begin april naar Lunteren te gaan, en dan eind juni de routes van Nijmegen te gaan rijden. Wat is er immers mooier dan nieuwe paadjes te verkennen, technische uitdagingen aan te gaan en fysieke grenzen te verleggen? Wie weet, misschien ontstaat er op deze manier zelfs wel een driemaandelijks clubuitje.

De afgelopen maanden was de opkomst meestal ergens tussen de 8 en de 14 deelnemers. Dat is op zich een mooie opkomst. Toch kan ik me voorstellen dat er veel meer gegadigden zijn voor zo’n activiteit. Laat het weten. Kom als je zin hebt, gewoon opdagen. Als je er niet bent, kunnen we ook geen rekening met je houden. We gaan ook niet meer trainers benaderen dan de te verwachte opkomst . Dit bericht komt op de site, via de mail en ik ga aan de verschillende app-groepen vragen de link te delen. Misschien staan er zondag wel 200 volwassen leden bij de BikeBaan. Dan zullen we toch even moeten gaan improviseren.

Wat ik zeggen wil is: “De club dat ben jij.”en “We zijn er voor elkaar.”

Zondag 15 januari om 9:30 is de eerste training. De trainingen zijn (voorlopig) eens per veertien dagen. Als je zin hebt, meld je aan via de site. Of kom gewoon zondag een kijkje nemen.

We wensen alle leden een mooi en sportief 2023.

Henk Heblij 

Laatste Nieuws

28-01-2023

Trainingsweekend in België - April 2023

Lees meer...

12-01-2023

Bewust bekwaam

Lees meer...

12-01-2023

Trainingen voor volwassenen

Lees meer...

08-01-2023

Veluwse Wintercompetitie in Harderwijk is voor WV Noord Veluwe de wedstrijd van het jaar

Lees meer...

Sponsoren


enquêtes »
Wie zijn wij?
Handvest Wielervereniging Noord Veluwe
Lief & Leed
Lidmaatschap »
Clubkleding »
Vestigingsgegevens
Statuten
Contributie / Licentie
Aanmelden als lid
Opzegging lidmaatschap
Wijzig lidgegevens
Verjaardagskalender
Wachtwoord Vergeten
Ontwerp
Informatie clubkleding
Organisatie
Toer & Events »
Jeugd »
Groepsaanbod Volwassenen
Huur Bike Baan (MTB) (extern)
Weekagenda Volwassenen
Kledingruilbeurs »
Even voorstellen
Algemene informatie
Fotoalbums
Filmpjes

Ogenblik a.u.b. ...