U bevindt zich hier: Home › Nieuws

Activiteitennieuws: Openingsrit wegseizoen op 26 maart
   (18-03-2023)

(Terug naar boven)


Activiteitennieuws: Algemene Leden Vergadering vrijdagavond 24 maart gewijzigde locatie naar gebouw Unitas
   (13-02-2023)

De locatie voor de ALV op vrijdag 24 maart is gewijzigd. Helaas is er iets mis gegaan met de reservering waardoor we moeten uitwijken. Maar gelukkig zijn we weer welkom in het mooie gebouw van de Unitas. Het mooie van deze locatie is dat we er ook weer lekker warm en comfortabel kunnen bijeenkomen met een gezellig drankje en hapje na afloop.

 

Dus:

Algemene Leden Vergadering 

Vrijdag 24 maart 19:00 inloop 19:30 start.

 

Gebouw Unitas

Slingerbos 1,

3844 AC Harderwijk

(Terug naar boven)


Activiteitennieuws: Masterclass Bikefitting donderdag 9 maart
   (11-02-2023)

Hans Raven behandelt op inspirerende en interactieve manier alle zogenaamde ‘contactpunten’ van jou met jouw fiets:

·      Voeten, schoenen, plaatjes en pedalen. 

·      Zadels, breedte, vorm, hoogte en setback.

·      Sturen en (effectieve) Stack & Reach.

·      Hoe de fysieke kant, de lenigheid, stabiliteit en kracht van de fietser vertaald worden tot een persoonlijke fietspositie en/of de aanschaf van een nieuwe fiets.

·      Maatvoering, type fietsen en ontwikkelingen in relatie tot geometrie

·      Wat is een bikefitting?

 

Er is veel ruimte voor vragen en je ontvangt zeker een aantal waardevolle tips waar je direct mee aan de slag kan.

(Terug naar boven)


Activiteitennieuws: Trainingsweekend in België - April 2023
   (28-01-2023)

AANMELDEN IS NIET MEER MOGELIJK. WIL JE JE ALSNOG AANMELDEN STUUR EVEN EEN WHATSAPP NAAR BETROUSKA EN VRAAG NAAR DE MOGELIJKHEDEN

Meld je nu aan via deze link Aanmelden voor 30 maart 2023, er is beperkt plaats!

(Terug naar boven)


Activiteitennieuws: Bewust bekwaam
   (12-01-2023)

Beste clubleden, 

 

Mag ik jullie even iets voor schetsen? Het kost je een paar minuten maar hopelijk is het verhelderend en heb je er wat aan. 

Onze clubleden, of eigenlijk sporters in het algemeen, kun je onderverdelen in vier verschillende groepen.  Je hebt “onbewust onbekwaam”. Dit is een heel gevaarlijke groep. Ze zien geen gevaar en als het goed gaat is het meer geluk dan wijsheid. Je moet ze vaak tegen zichzelf in bescherming nemen. Jullie kennen ze vast wel, maar laten ik nu maar geen namen gaan noemen.  Als je ze ziet gaan, kijk je weg en denk je: “Als dat maar goed gaat” 

Dan heb je de “bewust onbekwame”. Dit zijn fietsers die beseffen dat ze met een heleboel situaties niet precies weten hoe ermee om te gaan. Dit is een heel dankbare groep om instructies aan te geven. Bij deze groep valt namelijk het grootste rendement te halen. Een paar tips en aanwijzingen en alles gaat gelijk een stuk makkelijker. Heel fijn om als trainer mee aan de slag te gaan.  

De volgende groep is de groep “onbewust bekwamen”. Zij zitten makkelijk op de fiets zonder echt te beseffen wat en waarom ze het op een bepaalde manier doen. Het zit ze in de gene. Deze groep is leuk. Je hoeft ze alleen maar aan te zetten. Een vingerklik en ze gaan. Deze groep zit vaak tegen een plafond van hun kunnen. Maar door die simpele klik gaan ze daar doorheen. Deze groep heb je als trainer heel hard nodig. Zij mogen voordoen, wat je aan de rest wil leren. Zij slepen de rest mee naar een hoger plan. Dit is trouwens ook een heel dankbare groep om voor te staan. Zij kunnen zo veel meer dan ze beseffen en als ze dat door hebben maken ze grote sprongen. Een paar trainingen en ze rijden de ene na de andere P.R. 

Tot slot heb je de “bewust bekwame”. Deze groep kun je trouwens in twee groepen opsplitsen. De ene groep houdt zijn of haar kennis graag voor zichzelf. Zo blijven ze altijd voor in de groep rijden. Je moet de concurrentie voor blijven. Toch? De andere helft wilt graag hun kennis delen. Zij hebben er plezier in anderen lekker te zien fietsen. Het doet ze goed als anderen met stappen of sprongen vooruit gaan. Ik mag mezelf misschien tot deze laatste groep rekenen en kan je zeggen dat de waardering die ik voor mijn inzet krijg, een stimulans is ermee door te gaan. En ik ben daarin niet de enige. We hebben een tiental trainers die met enige regelmaat hun kennis delen.  

Afgelopen zondag was de eerste training die we eens per veertien dagen voor jullie gaan verzorgen. Het leek even slecht weer te worden maar dat waren uiteindelijk 10 druppels. Binnen regent het vaak harder dan buiten. De opkomst was echter niet groot. Waarschijnlijk door de weersverwachting, of, door de late aankondiging van deze activiteit.   

We zijn op de Ermelose mountainbike-route tussen de motorcrossbaan en de schaapskooi bochten gaan rijden. Eerst een kwartiertje in groepsverband oefenen, daarna een ieder in zijn eigen tempo over de trailtjes de techniek fine-tunen. Wist je dat je in een bocht met je gewicht naar voren moet gaan? 

Lijkt het je leuk ook eens aan te sluiten, dan ben je welkom. De volgende gezamenlijke techniektraining is op zondag 29 januari. Je kunt je ook aansluiten als groep. De training duurt ongeveer een uur. Dat is los van het infietsen. Daarna zullen we in niveaugroepen opsplitsen, om via een omweg weer naar Harderwijk te gaan. 

 

We zien jullie graag, 

 

Zondag 29 januari, half tien, Henk Hebly 

 

 

 

(Terug naar boven)


Activiteitennieuws: Trainingen voor volwassenen
   (12-01-2023)

Beste Clubgenoten,

Afgelopen zaterdag is er bij ons op de BikeBaan de Veluwse Winter Competitie verreden. Het deed mij goed te zien hoeveel blauw er mee fietste. Maar wat ik nog mooier vond waren die blije gezichten die boven dat blauw uitstaken. Allemaal clubgenoten die grenzen zochten, soms vonden, maar allemaal verlegden. Om die grenzen te verleggen is er flink getraind. Wij als trainers helpen daar graag aan mee. Door met de jeugd op de zaterdag-ochtend te fietsen en door eens per veertien dagen op de zondag met de volwassenen aan de techniek te werken.

Nou kregen we van de volwassenen veel positieve reacties op deze trainingen en we hebben daarom besloten ze voort te zetten. Het is de bedoeling het komende half jaar eens per 14 dagen op de zondag een techniektraining te blijven aanbieden. Aandachtspunten worden: Hoe ga ik om met obstakels? Hoe houd ik zo veel mogelijk vaart in bochten? Hoe kan ik richels, bulten en glooiingen in de ondergrond gebruiken voor mijn gewin? En valt er ergens op het vlak van ademhaling, trapfrequentie, lichaamshoudingen en mindset misschien nog wat winst te halen? We gaan het allemaal onderzoeken.

Trainen is leuk, maar het wordt nog mooier als je er een doel aan koppelt. Hoe en wat precies, kunnen we beter met z’n allen bepalen. Zelf dacht ik er aan om ergens begin april naar Lunteren te gaan, en dan eind juni de routes van Nijmegen te gaan rijden. Wat is er immers mooier dan nieuwe paadjes te verkennen, technische uitdagingen aan te gaan en fysieke grenzen te verleggen? Wie weet, misschien ontstaat er op deze manier zelfs wel een driemaandelijks clubuitje.

De afgelopen maanden was de opkomst meestal ergens tussen de 8 en de 14 deelnemers. Dat is op zich een mooie opkomst. Toch kan ik me voorstellen dat er veel meer gegadigden zijn voor zo’n activiteit. Laat het weten. Kom als je zin hebt, gewoon opdagen. Als je er niet bent, kunnen we ook geen rekening met je houden. We gaan ook niet meer trainers benaderen dan de te verwachte opkomst . Dit bericht komt op de site, via de mail en ik ga aan de verschillende app-groepen vragen de link te delen. Misschien staan er zondag wel 200 volwassen leden bij de BikeBaan. Dan zullen we toch even moeten gaan improviseren.

Wat ik zeggen wil is: “De club dat ben jij.”en “We zijn er voor elkaar.”

Zondag 15 januari om 9:30 is de eerste training. De trainingen zijn (voorlopig) eens per veertien dagen. Als je zin hebt, meld je aan via de site. Of kom gewoon zondag een kijkje nemen.

We wensen alle leden een mooi en sportief 2023.

Henk Heblij 

(Terug naar boven)

Laatste Nieuws

18-03-2023

Openingsrit wegseizoen op 26 maart

Lees meer...

13-02-2023

Algemene Leden Vergadering vrijdagavond 24 maart gewijzigde locatie naar gebouw Unitas

Lees meer...

11-02-2023

Masterclass Bikefitting donderdag 9 maart

Lees meer...

28-01-2023

Trainingsweekend in België - April 2023

Lees meer...

12-01-2023

Bewust bekwaam

Lees meer...

Sponsoren


enquêtes »
Wie zijn wij?
Handvest Wielervereniging Noord Veluwe
Lief & Leed
Lidmaatschap »
Clubkleding »
Vestigingsgegevens
Statuten
Contributie / Licentie
Aanmelden als lid
Opzegging lidmaatschap
Wijzig lidgegevens
Verjaardagskalender
Wachtwoord Vergeten
Ontwerp
Informatie clubkleding
Organisatie
Toer & Events »
Jeugd »
Groepsaanbod Volwassenen
Huur Bike Baan (MTB) (extern)
Weekagenda Volwassenen
Kledingruilbeurs »
Even voorstellen
Algemene informatie
Fotoalbums
Filmpjes

Ogenblik a.u.b. ...